HTML

Újabb idézetek a karácsonyról...

2017.09.16. 09:18

A legszűkebb, egyenesági rokonságot és legközelebbi barátokat kivéve minimális az esély arra, hogy a karácsonykor ezzal-azzal megdobott embertársainkat bármi értelmessel lepjük meg, vagy legalább örömet szerezzünk a csomaggal. A legtöbb, amit elérhetünk, hogy láthatóan drágább ajándékot veszünk, mint amit kapunk, és akkor a szeretet ünnepének nagy harcikártya-játékából győztesen térhetünk haza.
Tóta W. Árpád

A karácsony a csodák időszaka, ilyenkor minden lehetségesnek tűnik.

A semmi közepén c. film

A szenteste különleges. Utána már szertefoszlik a varázs, és beköszönt a lehangoltság.
Joanne Harris

A karácsony nem is igazi ünnep vastag hótakaró nélkül.
Fábián Janka

Idézet linkgyűjtemény

2016.12.21. 12:08

Ha még több karácsonyi idézetet keresel, nézz körül ezeken a lapokon is:

Idézet.lap.hu

Ünnepi idézet.lap.hu

Karácsonyi-idézetek.hu

Télapó idézetek

2016.12.03. 11:59

A Mikulás azért olyan vidám, mert tudja, hol laknak a rossz kislányok.

George Carlin

Légy rossz! Spórolj meg egy utat a Mikulásnak!

Gary Allan

Ha netán kétkednétek a Mikulás létezésében, legyen eszetekben: akit szeretnek, az van!

Zeke László

Rokona Mikulás a Jézusnak, hogy mind a kettő a gyerekeknek keresi a kedvét?

Mikszáth Kálmán

A Mikulást szerettem, mert olyan nagy barátja az igaznak, a rossz gyermeket sem engedi mindjárt elvinni, hanem ad neki egy évet a javulásra, csodásan fehér szakállával és hajával pedig olyan roppant szentül néz ki.

Asbóth János

Hull a hó,
hull a hó,
mennyi apró télapó!
Igaziak, elevenek,
Izgő-mozgó hóemberek.
Nagykabátjuk csupa hó.
Honnan e sok télapó?

Osvát Erzsébet

10 szép karácsonyi idézet a szeretetről

2016.11.21. 20:51

Amit ünnepre adhatunk egymásnak, az már csak ráadás.
Márai Sándor

 

A legszebb ajándék: egy mosoly. Egy ölelés. Vagy még az sem - csak egy gondolat: "Szeretlek".
Müller Péter

 
Karácsonykor csak az vak, akinek nincs szeretet a szívében.
Helen Keller
 
Akinek a szívében nincs karácsony, nem fogja azt a fa alatt sem megtalálni.
Roy L. Smith
 
Nem az a gyengéd ünnep értelme, hogy betérsz egy üzletbe, ahol már sokan tolonganak, előveszel egy bankjegyet s becsomagoltatsz, kínos sietséggel, egy tárgyat, amely neked nem tetszik ugyan, de pontosan elfér teli kabátod zsebében. Nem ilyen egyszerű szeretni egymást, és kifejezést adni érzelmeinknek!... Aki jól ajándékoz, az jól szeret.
Márai Sándor
 
Ne feledd, ha a karácsony hiányzik a szívedből, akkor a fa alatt sem találsz rá!
Charlotte Carpenter
 
Egy ajándék éppen annyit ér, amennyi szeretettel kiválasztották.
Thyde Monnier
 
Ne a hóban, csillagokban,
Ne ünnepi foszlós kalácson,
Ne díszített fákon, hanem
A szívekben legyen karácsony!
Szilágyi Domokos
 
Kicsiny kunyhóban szeretet,
Szeressétek a gyermeket,
E szent karácsony ünnepén
Önöknek ezt kívánom én.
Karinthy Frigyes
 
Ahelyett, hogy vennék Neked valamit, amit szeretnél, valami olyat adok Neked, ami az enyém, ami tényleg az enyém. Egy ajándékot. Valamit, ami jelzi, hogy tisztelem azt az embert, aki itt ül velem szemben, és arra kérem, hogy értse meg, mennyire fontos, hogy vele lehetek. Most már van valamije, ami egy kicsit én vagyok, van belőlem egy darabkája.
Paulo Coelho
 

Miről szól a karácsony? - idézetek

2016.09.17. 09:53

A megszokott ételek, az égig érő karácsonyfa, az ismerős illatok nélkül nincs karácsony. - Horgas Eszter

Azt hiszem, nekem erről szól a december. Azoknak az öröméről, akiket a legjobban szeretek. Örökké és végtelenül. - Sallay Fanni

A december egy nagy, vörös, bársonyfotel, amibe jó beleülni, ha hazamész. Pezsgőbontással kezdődik, és azzal ér véget. Ha szerencsések vagyunk, leszakad a hó is, és mindent tisztára mos. Elfedi a fehér lepel a bánatokat. Decemberben senki sem szomorú. Ilyenkor az emberek hazalátogatnak a családhoz, még az a rokon is hazamegy, aki nyáron haragudott. Megpusziljuk anyát, és megöleljük apát. Együtt vagyunk. Szeretjük a kollégákat is, prémiumokat osztogatnak, megdicsér a főnök, és fényesbe öltöztetjük az ablakokat, csakúgy, mint a szívünket. Ez elég nyálas, de attól még igaz. - Szentesi Éva

Idézetek karácsonyról, szeretetről

2014.10.05. 17:55

Karácsonykor könnyű szeretni, de mi van azzal a sok hétfő reggellel?

/Parti Nagy Lajos/

A társadalom zöme számára a karácsony az a három nap az évben, amikor megpróbálnak úgy tenni, mintha szeretnék egymást. Én viszont úgy gondolom, hogy ha május ötödikén vagy február másodikán, vagy akár ma reggel két ember szívből, tisztelettel és szerelemmel tud egymáshoz érni, amikor kinyitják a szemüket - az azt jelenti, karácsony van.

/Csernus Imre/

Karácsony tájékán sokakban felmerül a vágy, hogy az ajándékozás kényszere nélkül, a tárgyak árában mért szeretet helyett milyen jó volna csak a szívünk melegét adni.

/Papp Lajos/

Sokkal értékesebb a magad alkotta ajándék. - Amíg készíted, mindig arra gondolsz, akié lesz. Nem egy pillanat csak, amíg megveszed, hanem hosszú órák, esték, amíg elkészülsz. Ezalatt beépül az ajándékba a szereteted is.

/Kálnay Adél/

Agatha Christie a karácsonyról

2014.08.17. 10:13

Mindig attól féltem, hogy ezek a fiatalok unják majd a mi karácsonyunkat. De egyáltalán nem így van, éppen ellenkezőleg. Saját fiam és lányom, valamint barátaik meglehetősen lekicsinyelték, azt mondták, mindez ostobaság, felesleges felhajtás, sokkal jobb lenne elmenni egy szállodába táncolni. De az ifjabb nemzedék rendkívül vonzónak tartja.

Szép régi szokás a karácsony (...). Erősíti a családi együvé tartozás értékét.

A karácsony a gyermekeké. Mi, felnőttek az újévet ünnepeljük.

Charles Dickens a karácsonyról

2014.06.27. 12:32

Ünnepeld meg a karácsonyt a magad módja szerint, nekem pedig engedd meg, hogy én is a magam módja szerint ünnepeljem meg!

Mi más számodra a karácsony, mint számlafizetés ideje pénz nélkül; olyan időszak, mikor egy évvel idősebb leszel, de egy órával sem gazdagabb, mikor átnézed a könyvelésedet és rájössz, hogy tizenkét hónapot vesztegettél el mindenféle haszon nélkül?

Bár a karácsony soha nem fialt nekem egyetlen fikarcnyi aranyat vagy ezüstöt sem, azért mégis úgy hiszem, hogy a javamra vált, mindig javamra fog válni.

Valahányszor a közeledő karácsonyra gondoltam (...), kellemes, megbocsátó, jótékony, nyugalmas időszakként gondoltam rá; az évnek egyetlen olyan szakaszára, mikor a férfiak és nők egyként kitárják addig elzárt szívüket, és a sír felé tartó utazáson útitársakként gondolnak a náluk szegényebbekre, nem pedig holmi idegen fajra, amely másfelé utazik.

Karácsonyi filmidézetek

2014.06.07. 12:19

Karácsony a remény ideje. Ha jól viselkedtél, akkor egy piros ruhás kövér ember betör hozzád és ajándékokat hoz. De a Télapó nem létezik. Az év legcsodálatosabb szaka egy hazugságot ünnepel.

/Dexter/

Már majdnem itt van, s alig várjuk,
Szóljanak a harangok, s ünnepeljünk,
Mert majd ha a telihold felkel,
egész csapatunk énekel,
Karácsony van!

/Karácsonyi lidércnyomás/

A karácsony üzenete a gyermekek lelkében ölt testet. Ők még nem félnek, nem kételkednek, nem ábrándította ki őket a felnőttek világa.

/Karácsonyi kutyabalhé/

Nem az ajándék értéke számít, hanem a szeretet az ember szívében.

/A farm, ahol élünk/

Csitáry-Hock Tamás a karácsonyról

2014.05.29. 08:36

A karácsony nem csak egy nap, nem lehet csak egy nap, nem múlik a huszonnegyedik óra leteltével. Mert a karácsony egy érzés. A szeretet érzése.

Az ajándék nem csak a karácsonyban, de az egész évben benne van.

Nem csak a karácsony adhat neked ajándékot. Nem csak a karácsonyfa alatt lehet csomag. Bármikor, bárhol rátalálhatsz.

A karácsonyi szeretet, amit szívből kaptál, nem maradt benne a jókívánságokban. Az életre kelt, beléd költözött, és minden nap veled lesz. Nem vagy egyedül. Ez a szeretet minden ébredésnél vár, megfogja a kezed, elkísér az utcán, vásárol veled a boltban, és veled együtt dolgozik, végzi a feladatokat. Így a hétköznapok, bármit is hoznak, bármit is teszel, ünnepnapokká válnak.